Uunimakkara ja veneperunat

Ainekset

Uunimakkara ja veneperunat
1 pkt
HK:n sininen lenkki
150 g
mozzarellajuustoa
4 rkl
Aura-sinappia
Veneperunat
400 g
perunoita
2 kpl
sipuleita
100 g
suppilovahveroita
100 g
pekonia
pari oksaa tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Uunimakkara
    Poista makkaroista kuori. Viillä makkaran pintaan koloja sentin välein.
    Lisää väleihin sinappia ja juusto viipaleita. Nosta uunivuokaan ja paista
    lenkki 175 asteisessa uunissa, kunnes pinta kauniisti ruskettunut ja lenkki on sisältä myös kuuma.
    Veneperunat
    Pese perunat hyvin ja leikkaa veneen mallisiksi lohkoiksi. Keitä perunoita
    suolalla maustetussa vedessä hetki, kunnes vain vähän pehmenevät. Kaada
    vesi pois ja perunoiden kuivahtaa hyvin. Leikkaa sipulit renkaiksi ja
    halkaise suppilovahverot. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paahda
    pannulla rapeaksi, siivilöi rasva pois. Sekoita uunipellillä perunat,
    sipulit, sienet, pekoni, rosmariinin lehdet ja oliiviöljy hyvin sekaisin. Mausta
    vielä pippurilla ja suolalla. Paahda kaikki 200 asteisessa uunissa n. 20
    minuuttia kunnes ovat rapeita.

    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää