Haudutettu lampaanpotka ja uunijuureksia

Lampaanpotka haudutetaan mureaksi uunissa ja tarjotaan yrttisten uunijuuresten kanssa.

Ainekset

Haudutettu lampaanpotka
4 kpl
lampaan/karitsan potkaa
1 dl
tuoreita yrttejä timjamia, minttua ja rosmariinia
1 rkl
suolaa
1-2 l
lihalientä
6 kpl
laakerinlehteä
Uunijuurekset
1
palsternakka
1
iso sipuli
3
perunaa
2
porkkana
1
nauris
1
valkosipuli
25 g
voisulaa
2 rkl
samoja yrttejä kuin lampaallekin
suolaa
1-2 rkl
siirappia

Valmistusohjeet

  1. Haudutettu lampaanpotka
    Suolaa raa’at lihat ja pyörittele ne yrteissä. Anna maustua tunnin ajan. Paista lihassyyt kiinni ja nostele potkat uunivuokaan lihaliemen kanssa johon lisäät laakerinlehdet. Hauduta uunissa 140 asteessa 3-4 tunnin ajan. Säästä paistoliemi. Voit keittää siitä sen siivilöityäsi kastikkeen.
  2. Uunijuurekset
    Paloittele kuoritut juurekset ja pyörittele ne voisulan, mausteiden sekä siirapin kanssa sekaisin kulhossa ja kaada uunivuokaan. Kypsennä ja paahda ne uunissa 210 asteessa n. 30 min ajan.


    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää