Syksyinen puolukkaleipä ja yrttivoi

Ainekset

0,5
Rouheinen puolukka vuokaleipä:
0,5 l
vettä
1,2 l
hiivaleipäjauhoja
2 dl
puolukoita
11 g
kuivahiivaa (1 ps)
2 tl
suolaa
2 rkl
siirappia
1 dl
kauraleseitä
1 dl
auringonkukansiemeniä
2 rkl
oliiviöljyä
Vaahdotettu yrttivoi:
250 g
pehmeää voita
1 dl dl
persiljaa hienonnettuna
1 dl
basilikaa hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl
valkoista balsamicoa tai viinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Rouheinen puolukka vuokaleipä:
    Liuota kuivahiiva 42 asteiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää suola, siirappi, puolukat, kauraleseet sekä puolet jauhoista. Sekoita taikinaa ja lisää hiljalleen jauhoja niin, että se muuttuu kimmoisaksi. Lisää lopuksi öljy taikinaan jotta se irtoaa käsistä. Vaivaa taikina hyvin ja jaa se kahteen leipävuokaan. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi liinan alla. Voitele sen jälkeen se oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle puolukoita sekä auringonkukansiemeniä. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 min ajan.
    Vaahdotettu yrttivoi:
    Vaahdota pehmeä voi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita hyvin ja tarjoile viilennetty kuohkea voi tuoreen leivän kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää