Feta-oliivipasta ja kierrepullat

Ainekset

Feta-oliivipasta
400 g
penne pastaa
0,5
kesäkurpitsa
1
paprika
1
punasipuli
10
oliivia siivutettuna
1 dl
yrttiöljyä (katso resepti alta)
150 g
fetajuustoa
Yrttiöljy
0,5 pnt
basilikaa
1,5 dl
oliiviöljyä
suolaa
Kierrepullat
1 pkt
pakaste pullataikinalevyjä
2 dl
omenahilloa/omenamarmeladia
2 dl
mantelirouhetta tai -lastuja
1
muna

Valmistusohjeet

  1. Feta-oliivipasta
    Keitä pasta al denteksi. Kuullota kattilassa suikaloitu kesäkurpitsa, paprika ja punasipuli. Lisää sekaan myös siivutetut oliivit.
    Lisää joukkoon keitetty ja valutettu pasta, yrttiöljy sekä fetajuusto kuutiot. Sekoita pasta hyvin ja nauti tuoreen leivän kanssa.
    Yrttiöljy
    Sekoita aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja käytä pastaan.
    Kierrepullat
    Laita pullataikinalevyt leivinpaperin päälle pellille ja peitä ne leivinliinalla. Anna levyjen kohota paksuudeltaan kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Levitä taikinalevyille ohut kerros notkistettua hilloa niin, että se peittää levyt kokonaan. Ripottele pinnalle mantelirouhetta tai -lastuja. Kääri levyt kapeammasta reunasta venyttäen tiukalle rullalle. Nipistä jokaisen rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle. Leikkaa jokainen rulla 2-3 viipaleeksi. Laita viipaleet leikkauspinta ylöspäin paperisiin muotteihin.
    Peitä pullat ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa n. 30 min. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta tai -lastuja. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää