Reseptit

Juustoiset muumicookiet ja herra hakkaraisen suklaa-karamellikakku

Ainekset

Juustoiset muumicookiet
3 dl
ruisjauhoja
4 dl
vehnäjauhoja
0,5 tl
suolaa
0,75 tl
currya
2 dl
cheddar- tai emmentaljuustoa raastettuna
2,5 dl
maitoa
100 g
voita
voiteluun munaa
koristeluun juustoraastetta ja seesamin- tai auringonkukansiemeniä
Herra Hakkaraisen suklaa-karamellikakku
600 g
tummaa suklaata
1 dl
kuorittuja pistaseja
1 dl
suolapähkinöitä
2 dl
vaahtokarkkeja kuutioituna

Valmistusohjeet

  1. Juustoiset muumicookiet
    Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Lisää joukkoon juustoraaste, maito ja voisula. Sekoita taikina nopeasti sekaisin.
    Kaaviloi taikina ohueksi levyksi silikonisen leivinalustan päällä ja ota muumimuoteilla kuvioita.
    Voitele muumit munalla ja vedä leivinalusta uunipellin päälle. Ripottele juustoa ja siemeniä koristeeksi.
    Paista muumeja 220 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes cookiet saavat hieman ruskehtavaa väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Cookiet eivät leviä uunissa, joten voit tehdä niitä vieri viereen.
    Herra Hakkaraisen suklaa-karamellikakku
    Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita pähkinät ja vaahtokarkit suklaaseen ja kaada seos Herra Hakkarainen silikonivuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä. Irrota suklaa-karamellikakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele haluamallasi tavalla.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää