Pistaasivoissa paistetut etanat ja kotijuusto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pistaasivoissa paistetut etanat ja kotijuusto

Pistaasivoissa paistetut etanat ja kotijuusto sopivat alkupaksi.

26.10.2007 19:49

Ainekset

  • <b>Etanat</b>

  • 0,5 dl

    kuorittuja pistaaseja

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 100 g

    voita

  • 0,5 dl

    silputtua persiljaa

  • 1 tl

    Maldon-suolaa

  • 250 g

    etanoita säilykepurkista

  • tarjolle tuoretta patonkia

  • <b>Kotijuusto</b>

  • 0,5 l

    kirnupiimää

  • 2

    kananmunaa

  • 1, 25 l

    maitoa

  • 2,5 dl

    kahvikermaa

  • 2 rkl

    etikkaa

  • 2 tl

    suolaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Etanat</b> Paahda pistaasit pannulla ja jäähdytä hetki. Laita yleiskoneeseen pehmeä voi, valkosipulit, paahdetut pistaasit, suola sekä persilja. Sekoita tahnaksi. Laita juuri ennen esillelaittoa maustevoi pannulle ja kuumenna etanat siinä. Tarjoile tuoreen patongin kanssa.

  2. <b>Kotijuusto</b> Sekoita piimä, kananmunat ja suola. Lämmitä maito ja kerma kiehumispisteeseen, lisää piimäseos ja etikka. Anna kiehahtaa ja laske sen jälkeen lämpöä heti. Pidä seos kuumana, mutta älä keitä, n. 15 min. ajan. Nostele juustomassa siivilään, joka on vuorattu kostealla harsoliinalla, ja anna valua kylmässä. Leikkaa kovettunut juusto n. tunnin päästä ja tarjoile juuri paistettujen etanoiden kanssa. Juusto paranee jääkaapissa. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit