Reseptit

Pistaasivoissa paistetut etanat ja kotijuusto

Pistaasivoissa paistetut etanat ja kotijuusto sopivat alkupaksi.

Ainekset

Etanat
0,5 dl
kuorittuja pistaaseja
4
valkosipulinkynttä
100 g
voita
0,5 dl
silputtua persiljaa
1 tl
Maldon-suolaa
250 g
etanoita säilykepurkista
tarjolle tuoretta patonkia
Kotijuusto
0,5 l
kirnupiimää
2
kananmunaa
1, 25 l
maitoa
2,5 dl
kahvikermaa
2 rkl
etikkaa
2 tl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Etanat
    Paahda pistaasit pannulla ja jäähdytä hetki. Laita yleiskoneeseen pehmeä voi, valkosipulit, paahdetut pistaasit, suola sekä persilja. Sekoita tahnaksi. Laita juuri ennen esillelaittoa maustevoi pannulle ja kuumenna etanat siinä. Tarjoile tuoreen patongin kanssa.
  2. Kotijuusto
    Sekoita piimä, kananmunat ja suola. Lämmitä maito ja kerma kiehumispisteeseen, lisää piimäseos ja etikka. Anna kiehahtaa ja laske sen jälkeen lämpöä heti. Pidä seos kuumana, mutta älä keitä, n. 15 min. ajan.

    Nostele juustomassa siivilään, joka on vuorattu kostealla harsoliinalla, ja anna valua kylmässä. Leikkaa kovettunut juusto n. tunnin päästä ja tarjoile juuri paistettujen etanoiden kanssa. Juusto paranee jääkaapissa.


    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää