Omena-kohokas ja puolukkasorbetti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Omena-kohokas ja puolukkasorbetti

1.11.2007 17:40

Ainekset

  • <b>Omenakohokas</b>

  • 50 g

    voita

  • 1,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl

    maitoa

  • 4

    keltuaista

  • 4

    valkuaista

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 dl

    omenasosetta

  • <b>Puolukkasorbetti</b>

  • 4 dl

    puolukkamehua

  • 3 dl

    sokerilientä

  • (1,5 dl vettä ja 1,5 dl sokeria)

  • 2 cl

    sitruslikööriä

Valmistusohjeet

  1. <b>Omenakohokas</b> Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiinteää ja irtoaa reunoista. Anna jäähtyä hetken. Lisää keltuaiset, omenasose ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan. Kaada se voideltuihin ja sokeroituihin kohokasvuokiin. Paista 200 asteessa uunissa 12-15 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana jottei kohokas lässähdä. Sirottele päälle tomusokeria ja tarjoile heti esim. puolukkasorbetin kanssa. <b>Puolukkasorbetti</b> Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kirnua jäätelökoneessa sorbetiksi tai kaada muoviseen vuokaan, peitä kelmulla ja pakasta. Sekoita muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta rakenteesta tulee tasainen ja pehmeä. Säilytä pakastimessa. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit