Suklaakakku ja savuporokiekot

Ainekset

Suklaakakku
Pohja
8
munaa
2 dl
sokeria
1 dl
kaakaojauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
leivinjauhetta
Täyte
3 dl
kuohukermaa
1 dl
hunajaa
1,5 dl
kaakaojauhetta
2 rkl
rommia tai konjakkia
Kuorrutus
1 dl
kermaa
150 g
tummaa suklaata
Savuporokiekot
1 pkt
valmista voitaikinaa (tai Ruokalan voitaikinareseptin mukaan tehtyä voitaikinaa)
2 dl
savupororouhetta tai savuporoa paistina ja hienoksi silputtuna
150 g
maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl
kuivattuja puolukoita
munaa voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Suklaakakku
    Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakao- ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Kaada taikina halkaisijaltaan noin 26 cm, voideltuun ja korppujauhotettuun täytekakkuvuokaan, jossa on keraaminen pohja. Paista pohja kypsäksi 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kakun paistoaika riippuu vuoan koosta, jos vuoka on korkea ja halkaisijaltaan pienempi kakku vaatii pidemmän ajan uunissa, ja jos vuoka on laakea ja matala, kakkun ei tarvitse olla niin kauan uunissa.
    Mittaa kulhoon täytteen kerma, hunaja, rommi ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella varovasti kiinteäksi kreemiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja täytä välit kaakaotäytteellä. Tasoita reunat.
    Kiehauta kuorrutuksen kerma, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kun seos on jäähtynyt, kaada se kakun päälle ja levitä lastalla reunoihin. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
    Savuporokiekot
    Kauli voitaikina ohueksi levyksi silikonisen leivinalustan päälle. Sekoita puolukat juuston joukkoon ja voitele voitainalevy. Ripottele päälle pororouhetta. Kääri rullalle ja leikkaa noin 1 cm paksuisia kiekkoja. Paista kiekot 200 asteisessa uunissa silikonisen leivinalustan päällä n. 15 min.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää