Reseptit

Wieninleike ja persiljaperunat

Wieninleike ja persiljaperunat täyttävät varmasti mahan.

Ainekset

Wieninleike
n. 1 kg
vasikan sisäpaistia tai ulkofileetä
suolaa
pippuria
2 dl
vehnäjauhoja
2
munaa (joista rakenne rikottu)
0,5 dl
kivennäisvettä
2 dl
korppujauhoja
rypsiöljyä uppopaistamiseen
sitruunaa
Persiljaperunat
8-12 kpl
keskikokoista keitettyä ja kuorittua perunaa
loraus rypsiöljyä
2 dl
hienonnettua persiljaa
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Wieninleike
    Nuiji fileet kevyesti ohuiksi. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Laita vehnäjauhot yhteen laakeaan astiaan. Toiseen munat ja kivennäisvettä ja kolmanteen korppujauhoja. Pyöritä fileet vehnäjauhossa, sen jälkeen kananmuna-kivennäisvesi seoksessa ja lopuksi korppujauhoissa.

    Kuumenna kasarissa rypsiöljyä ja uppopaista fileet kauniin värisiksi. Nosta ne ennen tarjoilua talouspaperille, että ylimääräinen rasva valuu pois.
  2. Persiljaperunat
    Kuumenna öljyä kasarissa ja lisää keitetyt perunat. Paista hetki ja lisää persilja ja suola. Tarjoile wieninleikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää