Wieninleike ja persiljaperunat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Wieninleike ja persiljaperunat

Wieninleike ja persiljaperunat täyttävät varmasti mahan.

2.11.2007 11:48

Ainekset

  • <b>Wieninleike</b>

  • n. 1 kg

    vasikan sisäpaistia tai ulkofileetä

  • suolaa

  • pippuria

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 2

    munaa (joista rakenne rikottu)

  • 0,5 dl

    kivennäisvettä

  • 2 dl

    korppujauhoja

  • rypsiöljyä uppopaistamiseen

  • sitruunaa

  • <b>Persiljaperunat</b>

  • 8-12 kpl

    keskikokoista keitettyä ja kuorittua perunaa

  • loraus rypsiöljyä

  • 2 dl

    hienonnettua persiljaa

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Wieninleike</b> Nuiji fileet kevyesti ohuiksi. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Laita vehnäjauhot yhteen laakeaan astiaan. Toiseen munat ja kivennäisvettä ja kolmanteen korppujauhoja. Pyöritä fileet vehnäjauhossa, sen jälkeen kananmuna-kivennäisvesi seoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna kasarissa rypsiöljyä ja uppopaista fileet kauniin värisiksi. Nosta ne ennen tarjoilua talouspaperille, että ylimääräinen rasva valuu pois.

  2. <b>Persiljaperunat</b> Kuumenna öljyä kasarissa ja lisää keitetyt perunat. Paista hetki ja lisää persilja ja suola. Tarjoile wieninleikkeen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit