Helppo punaviiniglögi ja täytetyt voitaikinaherkut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Helppo punaviiniglögi ja täytetyt voitaikinaherkut

Punaviiniglögin kanssa on kiva napostella pieniä leivonnaisia.

7.11.2007 11:50

Ainekset

  • <b>Helppo punaviiniglögi</b>

  • 1 dl

    mustaherukkamehua

  • 1 dl

    punaviinisiirappia

  • 1 ps

    glögimausteseosta

  • 0,75 l

    punaviiniä

  • tarjoiluun rusinoita, pähkinöitä ja mantelilastuja

  • <b>Täytetyt voitakinaherkut</b>

  • 2 pkt

    2 pkt voitaikinalevyjä tai n. 800 g voitaikinaa

  • 1

    muna voiteluun

  • suolaisiin unikonsiemeniä koristeeksi

  • makeisiin raesokeria koristeeksi

  • piparkakkumuotteja

  • <b>Aprikoosi-piparitäyte</b>

  • 100 g

    Aura-juustoa

  • 1 dl

    aprikoosihilloa tai -marmeladia

  • 4-5 kpl

    piparkakkua

  • <b>Juustotäyte</b>

  • 100 g

    savuporosulatejuustoa tai jotain tuorejuustoa

  • 2 rkl

    hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Helppo punaviiniglögi</b> Kuumenna kattilassa mustaherkukkamehu, glögimauste ja siirappi. Jätä maustumaan hetkeksi. Lisää juuri ennen tarjoilua punaviini ja kuumenna höyryäväksi.

  2. <b>Täytetyt voitakinaherkut</b> Anna voitakinalevyjen sulaa ja ota niistä piparkakkumuotilla kuvioita. Voitele kuviot kananmunalla ja koristele raesokerilla tai unikonsiemenillä. Paista 225 asteessa noin 5-7 minuuttia.

  3. <b>Aprikoosi-piparitäyte</b> Kun voitakinaherkut ovat tulleet uunista, anna niiden jäähtyä. Halkaise kuviot keskeltä varovasti ja täytä ne. Sivele toiseen puoliskoon hilloa, päälle sinihomejuustomurua ja hienonnettua piparkakkua. Nosta toinen puolisko hatuksi.

  4. <b>Juustotäyte</b> Sekoita juusto ja hienonnetut yrtit. Kun voitakinaherkut ovat tulleet uunista, anna niiden jäähtyä. Halkaise kuviot keskeltä varovasti ja täytä ne. Sivele toiseen juustoa ja nosta toinen puolisko hatuksi. Reseptit: Henna Pöllänen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit