Salamimuffinikakku ja piparijäädyke

Salamimuffinikakkuun voit hyödyntää ylijääneen perunamuusin.

Ainekset

Salamimuffinikakku
4 dl
perunamuusia (esim. edellisen päivän)
4
munaa
100 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
leseseosta
4 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
0,5 dl
kuivattua sipulia
1 dl
mustia kalamataoliiveja paloiteltuna
n. 200 g
salamia tai chorizoa
2 rkl
valmista pestoa
Levite:
150 g
fetajuustoa murustettua
3 rkl
smetanaa
0,5 dl
ruohosipulia
mustapippuria myllystä
suolaa
Piparijäädyke:
3 dl
siirappia
3 rkl
piparkakkumausteseosta
3
munaa
1,5 dl
tomusokeria
7,5 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Salamimuffinikakku
    Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin kananmunat ja jäähtynyt voisula. Sekoita keskenään jauhot, leseet, leivinjauhe, suola sekä kuivattu sipuli, kuutioitu salami ja hienonnetut oliivit. Sekoita jauhoseos perunamuusiin ja mausta seos valmiilla pestolla.

    Kaada taikina n. 2,4 l voideltuun vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile kakkuviipaleet fetalevitteen kanssa. Voit laittaa tarjolle myös erilaisia juustoja tai leikkeleitä.
  2. Piparijäädyke
    Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
    Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt maustesiirappi. Vaahdota kerma ja lisää vaahto munaseokseen. Kaada massa n. 2,4 l vuokaan ja pakasta. Ota jäädyke noin 20 min ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää