Antti Vahtera ja Isä Mitro: Hirvenpaisti

Ainekset

Hirvenpaisti
1,5 kg
hirvenpaisti
voita ruskistamiseen
4
jauhoista perunaa
2
porkkanaa
1
selleri
2
sipulia
1
tuore rosmariinin oksa
4
tuoretta timjamin oksaa
2
laakerinlehteä
1 rkl
katajanmarjoja
2 rkl
sokeria
1-2 l
vettä tai lihalientä
1
purkki tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Hirvenpaisti
    Paistin pitää olla huoneen lämpöinen, ei jääkaappi kylmä. Poista paistin pinnasta kalvot ja sido halutessasi puuvillalangalla tiukaksi paketiksi. Mausta pinta pippurilla ja suolalla. Ruskista paisti joka puolelta kauniin ruskeaksi paistinpannulla vähässä voissa. Kuori ja paloittele juurekset 2 cm kuutioiksi ja leikkaa sipulit neljään osaan. Laita kaikki juurekset ja mausteet padan pohjalle. Kaada neste ja tomaattimurska päälle. Kääri paisti halutessasi foliopaperiin, nosta liha juuresten päälle ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 140 asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila näyttää 54 astetta. Anna paistin vetäytyä 30 minuuttia ennen viipalointia. Siivilöi juurekset liemestä ja poista katajanmarjat, laakerinlehdet ja yrttioksat pois. Lisää juurekset ja nokare voita tehosekoittimeen ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Tarkista maku. Keitä lientä kattilassa, kunnes puolet on kiehunut kokoon. Lisää halutessasi nokare voita, mausta timjamilla, mustapippurilla ja tarkasta suola.

    Resepti: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää