Karpalojäädyke ja kinuskikastike

15.11.2007 12:53

Ainekset

  • <b>Karpalojäädyke</b>

  • 3

    keltuaista

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • 4 dl

    karpaloita

  • 1 prk (200 g)

    vaniljalalla maustettua rahkaa

  • <b>Kinuskikastike</b>

  • 2 dl

    fariinisokeria

  • 2 dl

    kermaa

  • 1 rkl

    voita

Valmistusohjeet

  1. <b>Karpalojäädyke</b> Vaahdota keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi. Vaahdota myös kuohukerma erikseen. Sekoita karpalot ja rahka kulhossa. Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahto keskenään. Lisää se lopuksi varovasti sekoittaen karpalo-rahkaseokseen. Kaada seos jäädykevuokaan ja pakasta yön yli. Tarjoile jäädyke kuuman kinuskikastikkeen kanssa. <b>Kinuskikastike</b> Sulata fariinisokeri kattilassa ja lisää kuumaan seokseen kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min ajan kunnes seos alkaa suurustua. Lisää lopuksi voi ja nosta kattila liedeltä. Kaada kuumaa kastiketta jäädykkeen päälle. Reseptit: Alex Nurmi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit