Reseptit

Karpalojäädyke ja kinuskikastike

Ainekset

Karpalojäädyke
3
keltuaista
1,5 dl
sokeria
4 dl
kuohukermaa
4 dl
karpaloita
1 prk (200 g)
vaniljalalla maustettua rahkaa
Kinuskikastike
2 dl
fariinisokeria
2 dl
kermaa
1 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Karpalojäädyke
    Vaahdota keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi. Vaahdota myös kuohukerma erikseen. Sekoita karpalot ja rahka kulhossa. Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahto keskenään. Lisää se lopuksi varovasti sekoittaen karpalo-rahkaseokseen. Kaada seos jäädykevuokaan ja pakasta yön yli. Tarjoile jäädyke kuuman kinuskikastikkeen kanssa.
    Kinuskikastike
    Sulata fariinisokeri kattilassa ja lisää kuumaan seokseen kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min ajan kunnes seos alkaa suurustua. Lisää lopuksi voi ja nosta kattila liedeltä. Kaada kuumaa kastiketta jäädykkeen päälle.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää