Juustokeitto ja täytetyt ruispatongit

Juustokeitto lämmittää talvisena päivänä. Savulohella täytetyt ruispatongit ovat oiva lisäke.

Ainekset

Juustokeitto
2
isoa perunaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
voita
1 l
kasvislientä
200 g
voimakasta juustoa (esim. Appenzeller)
mustapippuria
suolaa
Täytetyt ruispatongit
2
ruispatonkia
rapeaa salaattia
0,5
sitruuna
Täyte:
200 g
lämminsavulohta
150 g
smetanaa
0,5 dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
punasipuli
suolaa
0,5
sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Juustokeitto
    Kuori perunat ja sipulit. Kuutioi ne ja kuullota voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja anna perunoiden kiehua pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella. Raasta juusto ja lisää se vähitellen keittoon. Sekoita hyvin. Rouhi mukaan vielä pippuria, mausta suolalla ja tarjoile kuumana.
  2. Täytetyt ruispatongit
    Valmista täyte. Sekoita ruodoton lämminsavulohi ja smetana voimakkaasti tahnaksi. Sekoita joukkoon ruohosipuli, hienonnettu punasipuli ja mausta suolalla ja sitruunan mehulla. Halkaise patongit ja leikkaa ne kahtia. Nosta päälle rapeaa salaattia ja sen päälle täytettä. Purista vielä sitruunaa päälle ja tarjoile keiton kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää