Sitruunapasta ja tiramisu

Ainekset

Sitruunapasta
n. 150 g
tuorepastaa/hlö (esim. tagliatellea)
Kastike
1
sitruunan raastettu kuori
1
sitruunan mehu
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
parmesanjuustoa raastettuna
tuoretta basilikaa
Tiramisu
10-15 kpl
Savoyardi-keksejä
3 dl
vahvaa kahvia
1 rkl
sokeria
2 tl
kahvi-, appelsiini-, mandariini- tms. likööriä tai vaikka grappaa
250 g
tuorejuustoa (esim. Mascarpone)
2
keltuaista
2 tl
sitruunankuorta raastettuna
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4 cl
kahvi-, appelsiini-, mandariini- tms. likööriä tai vaikka grappaa
tummaa kaakaojauhetta (esim. Bensdorp tai Van Houten)

Valmistusohjeet

  1. Sitruunapasta
    Pese sitruuna huolella. Raasta kuori ja purista mehu. Keitä pasta, valuta ja sekoita situunan mehu joukkoon. Lisää oliiviöljyä niin, että pastasta tulee mehevää. Mausta. Koristele sitruunankuorella ja viimeistele parmesanilla ja basilikasilpulla.
    Tiramisu
    Voit tehdä tiramisun isompaan laakeaan vuokaan tai annosastioihin. Tekemisen tekniikka on aina sama.
    Asettele keksit astian pohjalle vieri viereen. Kostuta keksit hyvin kosteaksi jäähtyneellä kahvilla, jonka olet maustanut sokerilla ja osalla alkoholia.
    Sekoita juusto, keltuaiset, sitruunaraaste, sokerit ja alkoholi tasaiseksi. Tarkasta maku ja lisää makuaineita tarvittaessa. Pääasia on, että seos säilyy paksuna, mutta kuitenkin valuvana.
    Levitä seos keksien päälle ja jäähdytä jääkaapissa ainakin pari tuntia. Voit tehdä tiramisun jopa edellisenä päivänä. Kostutusnesteen määrän voi tällöin jättää vähän pienemmäksi. Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle ennen tarjoilua.

    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää