Lohilaatikko ja kurpitsasalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohilaatikko ja kurpitsasalaatti

Yksinkertaisista aineksista valmistuu maistuvaa kotiruokaa. Lohilaatikko vie kielen mennessään!

23.11.2007 9:30

Ainekset

  • <b>Lohilaatikko</b>

  • 1 kg

    perunoita

  • 400 g

    lohisuikaleita

  • 1

    purjosipuli

  • 3 dl

    täysmaitoa

  • 3 dl

    kermaa

  • 2

    munaa

  • suolaa

  • pippuria

  • tuoretta tilliä

  • <b>Kurpitsasalaatti</b>

  • 1

    jäävuorisalaatti

  • 1 prk

    kurpitsasuikaletta/salaattia

  • 1 rs

    kirsikkatomaatteja

  • 3 rkl

    kurpitsansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. <b>Lohilaatikko</b> Kuori, huuhtele ja suikaloi perunat isoon kulhoon. Viipaloi purjo ja kuullota sitä hetki pannulla. Lisää sipuli perunoiden joukkoon ja lopuksi myös lohisuikaleet. Sekoita toisessa kulhossa maito, kerma ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Kaada peruna-lohiseos uunivuokaan ja lisää päälle maitoseos. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. tunnin ajan, kunnes laatikko on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea. Ripottele pinnalle lopuksi tuoretta tilliä.

  2. <b>Kurpitsasalaatti</b> Revi pesty ja kuivattu salaatti kulhoon ja lisää joukkoon valutettu kurpitsa. Halkaise tomaatit ja koristele salaatti niillä sekä paahdetuilla kurpitsansiemenillä. Reseptit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit