Reseptit
Linssi-sienikeitto ja leipäset

Linssi-sienikeitto ja leipäset
Linssi-sienikeitto viimeistellään nokareella jogurttia. Lämpimät leipäset täydentävät aterian.
Ainekset
- Linssi-sienikeitto
- 2
- punasipulia
- 3-4
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- öljyä
- 2 rkl
- tomaattipyrettä
- 1 rkl
- tulista chilitahnaa
- paprikajauhetta
- mustapippurirouhetta
- suolaa
- 1 l
- kanalientä
- 1 prk
- tomaattimurskaa
- 2 dl
- kuivattuja metsäsieniä
- 3 dl
- punaisia linssejä
- turkkilaista maustamatonta jogurttia
- Leipäset
- 3 dl
- neljän viljan hiutaleita
- 1 dl
- leseseosta
- 0,5 dl
- sämpyläjauhoja
- 1 tl
- suolaa
- 0,5 tl
- soodaa
- 4 dl
- turkkilaista maustamatonta jogurttia
- 0,5 dl
- voisulaa
Valmistusohjeet
- Linssi-sienikeitto
Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyre, chilitahna ja mausteet. Kuullota hetki ja lisää kanaliemi ja tomaattimurska. Murskaa sieniä huhmareessa ja lisää sienimurska kiehuvaan keittoon.
Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja anna kiehua, kunnes linssit ovat pehmeitä. Nosta keittoa kulhoon ja nokare jogurttia keskelle lautasta. Tarjoile kuumana rieskojen kanssa. - Leipäset
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jogurtti ja rasva, ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Leivo taikinasta leipäsiä uuninpellille ja pistele ne haarukalla. Paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana tuorejuuston ja keiton kanssa.
Reseptit: Sanna Miettunen
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää