Linssi-sienikeitto ja leipäset

Linssi-sienikeitto viimeistellään nokareella jogurttia. Lämpimät leipäset täydentävät aterian.

Ainekset

Linssi-sienikeitto
2
punasipulia
3-4
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
2 rkl
tomaattipyrettä
1 rkl
tulista chilitahnaa
paprikajauhetta
mustapippurirouhetta
suolaa
1 l
kanalientä
1 prk
tomaattimurskaa
2 dl
kuivattuja metsäsieniä
3 dl
punaisia linssejä
turkkilaista maustamatonta jogurttia
Leipäset
3 dl
neljän viljan hiutaleita
1 dl
leseseosta
0,5 dl
sämpyläjauhoja
1 tl
suolaa
0,5 tl
soodaa
4 dl
turkkilaista maustamatonta jogurttia
0,5 dl
voisulaa

Valmistusohjeet

  1. Linssi-sienikeitto
    Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyre, chilitahna ja mausteet. Kuullota hetki ja lisää kanaliemi ja tomaattimurska. Murskaa sieniä huhmareessa ja lisää sienimurska kiehuvaan keittoon.

    Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja anna kiehua, kunnes linssit ovat pehmeitä. Nosta keittoa kulhoon ja nokare jogurttia keskelle lautasta. Tarjoile kuumana rieskojen kanssa.
  2. Leipäset
    Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jogurtti ja rasva, ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
    Leivo taikinasta leipäsiä uuninpellille ja pistele ne haarukalla. Paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana tuorejuuston ja keiton kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää