Crème brûlée - Reseptit - Ilta-Sanomat

Crème brûlée

Crème brûléen rapean pinnan alta paljastuu pehmeä sisus.

23.11.2007 11:14

Ainekset

  • <b>Crème Brûlée</b>

  • 3 dl

    kuohukermaa

  • 3 dl

    maitoa

  • 1-1,5 dl

    sokeria

  • 1

    vaniljatanko

  • 5

    keltuaista

  • Koristelu:

  • 1 dl

    raakaruokosokeria

Valmistusohjeet

  1. Kaada kattilaan kerma, maito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisus kattilaan. Jätä vaniljatanko myös kattilaan. Kiehauta seos ja jätä se jäähtymään hetkeksi.

  2. Sekoita keltuaisten rakenne rikki ja lisää ne jäähtyneeseen (alle 80-asteiseen) seokseen. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa, jottei massaan tule liikaa ilmakuplia.

  3. Kaada seos uuninkestäviin annosvuokiin ja kypsennä 95-asteisessa uunissa 45-60 min ajan, kunnes massa on hyytynyt.

  4. Jäähdytä seos kylmässä mielellään yön yli. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle ruokosokeria. Paahda sokeri rapeaksi polttimella tai uunin grillivastuksilla 275-300 asteessa muutaman minuutin ajan. Resepti: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit