Reseptit
Moussaka

Moussaka
Moussaka on perinteinen kreikkalainen liha-kasvisvuoka.
Ainekset
- Moussaka
- 1
- sipuli
- 400 g
- jauhelihaa
- 150 g
- munakoisoa
- 4
- tomaattia
- 400 g
- perunaa
- 2
- valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
- kuivattua timjamia
- Juustokastike
- 25 g
- voita
- 3 rkl
- vehnäjauhoja
- 5 dl
- maitoa
- 1 tl
- suolaa
- mustapippuria
- 150 g
- juustoraastetta
Valmistusohjeet
- Moussaka
Kuori ja siivuta sipuli renkaiksi. Ruskista jauheliha pannussa sipulin kanssa. Viipaloi pestyt munakoisot, tomaatit sekä kuoritut perunat. Nosta kasvissiivut kulhoon ja mausta ne murskatulla valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain kasviksia ja jauhelihaa. - Juustokastike
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja lisää kattilaan maito sekä mausteet. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto. - Kaada kastike vuokaan ja kypsennä moussakaa uunissa 180 asteessa 30-40 minuuttia.
Resepti: Alex Nurmi
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää