Moussaka

Moussaka on perinteinen kreikkalainen liha-kasvisvuoka.

Ainekset

Moussaka
1
sipuli
400 g
jauhelihaa
150 g
munakoisoa
4
tomaattia
400 g
perunaa
2
valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
kuivattua timjamia
Juustokastike
25 g
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1 tl
suolaa
mustapippuria
150 g
juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Moussaka
    Kuori ja siivuta sipuli renkaiksi. Ruskista jauheliha pannussa sipulin kanssa. Viipaloi pestyt munakoisot, tomaatit sekä kuoritut perunat. Nosta kasvissiivut kulhoon ja mausta ne murskatulla valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain kasviksia ja jauhelihaa.
  2. Juustokastike
    Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja lisää kattilaan maito sekä mausteet. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto.
  3. Kaada kastike vuokaan ja kypsennä moussakaa uunissa 180 asteessa 30-40 minuuttia.


    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää