Ainekset
<b>Moussaka</b>
1
sipuli
400 g
jauhelihaa
150 g
munakoisoa
4
tomaattia
400 g
perunaa
2
valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
kuivattua timjamia
<b>Juustokastike</b>
25 g
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1 tl
suolaa
mustapippuria
150 g
juustoraastetta
Valmistusohjeet
<b>Moussaka</b> Kuori ja siivuta sipuli renkaiksi. Ruskista jauheliha pannussa sipulin kanssa. Viipaloi pestyt munakoisot, tomaatit sekä kuoritut perunat. Nosta kasvissiivut kulhoon ja mausta ne murskatulla valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain kasviksia ja jauhelihaa.
<b>Juustokastike</b> Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja lisää kattilaan maito sekä mausteet. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto.
Kaada kastike vuokaan ja kypsennä moussakaa uunissa 180 asteessa 30-40 minuuttia. Resepti: Alex Nurmi