Moussaka

Moussaka on perinteinen kreikkalainen liha-kasvisvuoka.

29.11.2007 18:41

Ainekset

  • <b>Moussaka</b>

  • 1

    sipuli

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 150 g

    munakoisoa

  • 4

    tomaattia

  • 400 g

    perunaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • kuivattua timjamia

  • <b>Juustokastike</b>

  • 25 g

    voita

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 5 dl

    maitoa

  • 1 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • 150 g

    juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. <b>Moussaka</b> Kuori ja siivuta sipuli renkaiksi. Ruskista jauheliha pannussa sipulin kanssa. Viipaloi pestyt munakoisot, tomaatit sekä kuoritut perunat. Nosta kasvissiivut kulhoon ja mausta ne murskatulla valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain kasviksia ja jauhelihaa.

  2. <b>Juustokastike</b> Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja lisää kattilaan maito sekä mausteet. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto.

  3. Kaada kastike vuokaan ja kypsennä moussakaa uunissa 180 asteessa 30-40 minuuttia. Resepti: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit