Reseptit

Gluteeniton saaristolaisleipä ja pikkuleivät

Gluteeniton saaristolaisleipä saa rakennetta leseistä ja raastetusta perunasta ja sopii siten keliaakikoille. Pikkuleivissä taas maistuu suklaa.

Ainekset

Gluteeniton saaristolaisleipä
5 dl
piimää
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
0,75 dl
siirappia
3
keskikokoista perunaa
1 dl
kauralesettä
1 dl
pellavansiemenrouhetta
2 dl
tattarijauhoa
3,5 dl
luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
50 g
sulatettua margariinia
Pikkuleivät
200 g
margariinia
2 dl
sokeria
1
muna
2 rkl
siirappia
4,5 dl
luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl
kauralesettä
1 tl
vanilliinisokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 ps (100 g)
Daim-rakeita

Valmistusohjeet

  1. Gluteeniton saaristolaisleipä
    Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään.
    Lisää suola ja siirappi.
    Raasta perunat raakana raastimen hienoimmalla sivulla. Purista neste raasteesta ja pois ja lisää raaste taikinaan. Sekoita kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu margariini.

    Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla.
    Kohota 25 minuuttia.
    Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
  2. Pikkuleivät
    Vaahdota margariini ja sokeri.
    Lisää kananmuna ja siirappi edelleen hyvin vatkaten.
    Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään ja lisää seos taikinaan.
    Ota taikinasta lusikoiden avulla n. 50 kpl kokkareita leivinpaperin päälle pellille.
    Taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi kakuiksi. Paista piparit 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  3. Reseptit: Keliakialiitto/Marjo Jokinen
    Lisää reseptiikkaa: www.keliakialiitto.fi

Kommentit

    Näytä lisää