Tuorejuusto-suklaakakku

Kahvi tuo herkullisen vivahteen tuorejuusto-suklaakakkuun.

Ainekset

Tuorejuusto-suklaakakku
250 g
Digestive-keksejä tms.
125 g
voita sulatettuna
Täyte
3
liivatelehteä
1 dl
vahvaa kuumaa kahvia
400 g
tummaa suklaata
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
kuohukermaa
Koristeluun
valkoista suklaata rouheena
tuoreita mansikoita tai hedelmiä

Valmistusohjeet

  1. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos irtopohjavuokaan pohjan kokoiseksi leikatun leivinpaperin päälle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 min. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä hieman. Sekoita tuorejuuston joukkoon.
  3. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin. Lisää liivate-kahviseos suklaaseokseen ja viimeisenä sokerilla maustettu vaahdotettu kerma.
  4. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele.

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit