Viikunoilla täytetty porsaan ulkofilee

Ainekset

Viikunoilla täytetty porsaanulkofilee
600 g
porsaan ulkofileetä
2 rkl
Dijon- sinappia
mustapippuria myllystä
suolaa
200 g
kuivattuja viikunoita
2 cl
konjakkia
(paistilankaa)
voita paistamiseen
Salottisipulikastike
2
salottisipulia
voita kuullottamiseen
2 dl
vaaleaa lihalientä
2 dl
punaviiniä
2 rkl
balsamicoa
2 rkl
voita
mustapippuria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Viikunoilla täytetty porsaanulkofilee
    Leikkaa filee veitsellä ohueksi levyksi viilto kerrallaan niin, että se säilyy yhtenäisenä palana. Sivele levylle sinappi ja mausta pippurilla ja vähällä suolalla.
    Leikkaa viikunat viipaleiksi ja kiehauta vähässä vedessä pehmeiksi. Mausta viikunat konjakilla ja anna jäähtyä. Levitä jäähtyneet viikunat fileen päälle.
    Kääri filee tiiviisti rullaksi kuten kääretorttu ja sido paistilangalla tiukaksi paketiksi. Mausta fileen pinta vielä pippurilla ja suolalla. Ruskista liha pannulla vähässä voissa kauttaaltaan kullan ruskeaksi.
    Paista rullaa vielä 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nosta fileerulla uunista, kääri folioon ja anna mehustua 10 minuuttia. Poista fileestä sidontalangat ja leikkaa viipaleiksi.
    Salottisipulikastike
    Silppua sipuli ja kuullota kattilassa vähässä voissa pehmeäksi. Lisää lihaliemi, punaviini, balsamico ja anna kiehua hiljaa, kunnes liemestä lähes puolet kiehunut kokoon. Nosta liedeltä ja sekoita kylmä voi sekaan. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
    Voit lisätä kastikeainekset myös uunivuokaan possun kanssa, jolloin kastike muhii valmiiksi lihan kypsyessä.

Kommentit

    Näytä lisää