Sinihomejuustolla maustettu piparikakku ja mehevä suklaakirsikkakakku

Sinihomejuustolla maustettu piparikakku ja mehevä suklaakirsikkakakku kruunavat joulupöydän.

Ainekset

Sinihomejuustolla maustettu piparikakku
200 g
voita
2 dl
sokeria
3
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
100 g
piparkakkuja
75 g
sinihomejuustoa
Mehevä suklaakirsikkakakku
200 g
voita
2,5 dl
sokeria
4
munaa
50 g
taloussuklaata karkeana raasteena
12 kpl
punaisia säilykekirsikoita
0,5 dl
keltaisia rusinoita
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ohrakasta
2 tl
leivinjauhetta
2 rkl
mantelilikööriä
Kuorrutus
1 dl
tomusokeria
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
50 g
taloussuklaata
2 rkl
kermaa
1 rkl
appelsiinimehua
0,5-1 tl
kanelia
Koristelu
pähkinärouhetta
punaisia säilykekirsikoita

Valmistusohjeet

  1. Sinihomejuustolla maustettu piparikakku
    Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen kunnolla vatkaten. Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää varovasti sekoittaen sekaan veitsellä pilkotut piparkakun palat sekä murustettu sinihomejuusto. Kaada taikina silikonivuokaan tai voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteen lämmössä noin 1 tunti.

    Erinomainen vaalean glögin kanssa, joka on maustettu mintulla. Lasin pohjalle laitetaan paahdettuja mantelilastuja ja hillottuja appelsiinia.

    Resepti: Julkunen Leena, Suomusjärvi


  2. Mehevä suklaakirsikkakakku
    Vaahdota voi ja sokeri hyvin. Lisää munat vaahdon joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita suklaaraaste, rusinat ja paloitellut kirsikat pieneen määrään vehnäjauhoja.

    Lisää kuivat aineet munavaahtoon sekä jauhotetut kirsikat, rusinat ja suklaa. Mausta taikina manteliliköörillä. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin yksi tunti. Anna kakun jäähtyä.

    Kuorrutus
    Tee kuorrutus. Sekoita sokeri ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi. Sulata suklaa. Sekoita suklaan joukkoon kerma ja appelsiinimehu. Yhdistä suklaa-kermaseos juustotahnaan. Mausta seos kanelilla. Anna kuorrutuksen jähmettyä hieman ennen kuin kaadat sen kakun pinnalle.

    Koristelu
    Ripottele kuorrutuksen pinnalle koristeeksi pähkinärouhetta ja halkaistuja kirsikoita.

    Resepti: Jakonen Johanna, Vantaa

Kommentit

    Näytä lisää