Jääkellarilohi ja sinappimajoneesi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jääkellarilohi ja sinappimajoneesi

13.12.2007 19:08

Ainekset

  • <b>Jääkellarilohi</b>

  • 1-2 kg

    lohta

  • <b>Liemi</b>

  • 2 l

    vettä

  • 200 g

    merisuolaa

  • 80-100 g

    sokeria

  • 1 tl

    kuminaa

  • 5-6

    maustepippuria

  • tillinvarsia

  • <b>Sinappimajoneesi</b>

  • 1 dl

    majoneesi

  • 1 rkl

    makeahkoa sinappia

  • tillisilppua

Valmistusohjeet

  1. <b>Jääkellarilohi</b> Nypi lohesta selkäruodot pois. Valmista liemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi. Pane kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta jotain painoksi lohen päälle. Tärkeää on, että lohi on kokonaan suolavedessä. Pane kala kylmään (nolla asteiseen) jääkaapiin vähintään 4 päiväksi. Leikkaa sen jälkeen lohesta vajaan sentin paksuisia siivuja, jotka voit tarjota vaikka Rostenin mainion Jurmo-leivän ja sinappimajoneesin kanssa. <b>Sinappimajoneesi</b> Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile jääkellarinlohen kanssa. Reseptit: Antti Vahtera

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit