Jääkellarilohi ja sinappimajoneesi

Ainekset

Jääkellarilohi
1-2 kg
lohta
Liemi
2 l
vettä
200 g
merisuolaa
80-100 g
sokeria
1 tl
kuminaa
5-6
maustepippuria
tillinvarsia
Sinappimajoneesi
1 dl
majoneesi
1 rkl
makeahkoa sinappia
tillisilppua

Valmistusohjeet

  1. Jääkellarilohi
    Nypi lohesta selkäruodot pois. Valmista liemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi.
    Pane kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta jotain painoksi lohen päälle. Tärkeää on, että lohi on kokonaan suolavedessä. Pane kala kylmään (nolla asteiseen) jääkaapiin vähintään 4 päiväksi. Leikkaa sen jälkeen lohesta vajaan sentin paksuisia siivuja, jotka voit tarjota vaikka Rostenin mainion Jurmo-leivän ja sinappimajoneesin kanssa.
    Sinappimajoneesi
    Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile jääkellarinlohen kanssa.

    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää