Kalakeitto ja ruistikut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kalakeitto ja ruistikut

Perinteinen kalakeitto valmistuu helposti. Rapeat ruistikut maistuvat keiton seurana.

7.1.2008 11:17

Ainekset

  • <b>Kalakeitto</b>

  • 1

    porkkana

  • 4 perunaa

    perunaa

  • 0,5

    purjo

  • 1

    selleri

  • voita kuullotukseen

  • 1 l

    kalalientä

  • 0,5 l

    täysmaitoa

  • 300 g

    tuoretta kalaa kuutioina

  • 1 dl

    tilliä

  • suolaa

  • <b>Ruistikut</b>

  • 400 g

    valmista ruistaikinaa (pakaste)

  • 1 dl

    auringonkukan siemeniä

  • kananmunaa voiteluun

  • juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. <b>Kalakeitto</b> Kuori ja kuutioi juurekset ja silppua purjo. Kuullota niitä hetki kattilassa kuumassa voissa. Lisää kalaliemi ja anna juuresten kypsyä juuri ja juuri kypsiksi. Lisää maito ja kiehauta. Sulje levy, mutta jätä kattila kuumalle levylle. Lisää kalapalat ja tilli. Laita kansi kattilan päälle ja anna hautua hetken aikaa kunnes kalapalat ovat kypsiä.

  2. <b>Ruistikut</b> Sulata taikina ja kauli siemenet taikinan sisään. Leikkaa kaulitusta taikinasta pitkulaisia siivuja ja kieritä siivut korkkiruuville. Voitele kananmunalla, kieritä juustoraasteessa ja paista 225 asteessa 10-15 min. Reseptit: Sanna Miettunen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit