Kalakeitto ja ruistikut

Perinteinen kalakeitto valmistuu helposti. Rapeat ruistikut maistuvat keiton seurana.

Ainekset

Kalakeitto
1
porkkana
4 perunaa
perunaa
0,5
purjo
1
selleri
voita kuullotukseen
1 l
kalalientä
0,5 l
täysmaitoa
300 g
tuoretta kalaa kuutioina
1 dl
tilliä
suolaa
Ruistikut
400 g
valmista ruistaikinaa (pakaste)
1 dl
auringonkukan siemeniä
kananmunaa voiteluun
juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Kalakeitto
    Kuori ja kuutioi juurekset ja silppua purjo. Kuullota niitä hetki kattilassa kuumassa voissa. Lisää kalaliemi ja anna juuresten kypsyä juuri ja juuri kypsiksi. Lisää maito ja kiehauta.

    Sulje levy, mutta jätä kattila kuumalle levylle. Lisää kalapalat ja tilli. Laita kansi kattilan päälle ja anna hautua hetken aikaa kunnes kalapalat ovat kypsiä.
  2. Ruistikut
    Sulata taikina ja kauli siemenet taikinan sisään. Leikkaa kaulitusta taikinasta pitkulaisia siivuja ja kieritä siivut korkkiruuville. Voitele kananmunalla, kieritä juustoraasteessa ja paista 225 asteessa 10-15 min.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää