Makkarakastike

Makkarakastikkeen pohjana käytetään perinteistä ruskeaa kastiketta.

7.1.2008 11:49

Ainekset

  • <b>Makkarakastike</b>

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 100 g

    suolatonta voita

  • 1 l

    kiehuvaa vettä

  • 2

    lihaliemikuutiota

  • 2 dl

    kermaa

  • valkopippuria myllystä

  • Maldon-suolaa

  • 1

    HK:n sininen lenkki

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi valurautapadassa. Lisää jauhot ja anna niiden ruskistua kauniiksi. Sekoita koko ajan. Varo, etteivät jauhot pala. Lisää kiehuva vesi ja lihaliemikuutiot. Jos sinulla on itse valmistettua lihalientä, käytä sitä. Sekoita vispilällä kerma sekaan.

  2. Anna kiehua reilulla lämmöllä 10-15 minuuttia. Jätä sitten liedelle kevyesti porisemaan tunniksi, mieluiten 2-3 tunniksi. Toki ruskeakastike valmistuu lyhyemmässäkin keittoajassa, mutta hitaasti hyvä tulee. Tarkkaile kypsymistä ja lisää nestettä tarvittaessa. Mausta valkopippurilla ja suolalla.

  3. Poista makkarasta kuori syvällä viillolla. Leikkaa makkara ohuiksi siivuiksi. Paista voissa kauniin ruskeiksi. Nostele makkarat pannulta, ilman rasvaa. Lisää makkarat kuumaan kastikkeeseen ja nauti vaikka keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit