Karjalanpaisti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Karjalanpaisti

Antti Vahteran karjalanpaistissa käytetään sekä porsaan että naudan lapaa.

7.1.2008 11:59
Valmistusaika3 h

Ainekset

  • <b>Karjalanpaisti</b>

  • 400 g

    porsaan lapaa

  • 400 g

    naudan lapaa

  • 200 g

    lampaan lapaa

  • 2

    porkkanaa

  • 1

    lanttu

  • 2

    sipulia

  • 3

    laakerinlehteä

  • 1 rkl

    kokonaisia maustepippureita

  • 0,5-1 rkl

    suolaa

  • voita paistamiseen

  • vettä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lihat kuutioiksi. Kuori ja pilko juurekset ja lohko sipulit. Ruskista lihat pienissä erissä voissa pannulla ja kaada ne sitten kannelliseen uunipataan.

  2. Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada paistiliemi lihojen päälle pataan. Pyöräytä vielä kasvikset voissa pannulla ja lisää pataan. Mausta suolalla ja lisää kokonaiset pippurit ja laakerinlehdet. L

  3. Lisää vettä niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta uunissa 150 asteessa n. 3 tuntia (tai pidempäänkin, ruoka paranee vain!). Kurkkaa pataan pari kertaa kypsennyksen aikana ja painele päällimmäisiä lihoja liemeen puukauhalla. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä etikkapunajuurten ja suolakurkkujen kera. Resepti: Antti Vahtera

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit