Reseptit

Pinaattiletut ja puolukkakiisseli

Pinaattiletut tarjotaan tietysti puolukoiden kera.

Ainekset

Pinaattiletut
2
munaa
6 dl
maitoa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
2 tl
suolaa
mustapippuria
300 g
pakastepinaattia
tarjolle puolukoita
Puolukkakiisseli
1 l
laimennettua sokeroimatonta puolukkamehua
1 dl
sokeria
2-3 rkl
perunajauhoja
1 dl
vettä
tarjolle kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Pinaattiletut
    Riko munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito joukkoon. Yhdistä jauhot sekä mausteet keskenään ja siivilöi ne kulhoon. Sekoita hetki ja lisää sulatettu, siivilässä valutettu pinaatti. Paista pannulla rapeita lettuja ja tarjoile ne puolukoiden kanssa.
  2. Puolukkakiisseli
    Kuumenna puolukkamehu ja lisää sokeri. Kun sokeri on liuennut mehuun suurusta kiisseli. Sekoita perunajauhot veteen ja lisää se ohuena nauhana koko varovasti sekoittaen kiisseliin. Anna kiehahtaa ja nosta kiisseli jäähtymään. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää