Punainen kasviscurry ja kookoskiisseli - Reseptit - Ilta-Sanomat

Punainen kasviscurry ja kookoskiisseli

11.1.2008 14:09

Ainekset

  • <b>Punainen kasviscurry</b>

  • 2 rkl

    öljyä

  • 2 rkl

    punaista currytahnaa

  • 1

    iso sipuli

  • 2

    perunaa

  • 1

    punainen paprika

  • 100 g

    vihreitä neulapapuja

  • 4

    kaffirlimetin lehteä (löytyy usein kuivattuna)

  • 2 rkl

    kalakastiketta

  • 2 tl

    fariinisokeria

  • 1 rkl

    maizenaa

  • 4 dl

    kookosmaitoa

  • <b>Kookoskiisseli</b>

  • 3 dl

    kookosmaitoa

  • 3 dl

    maitoa

  • 2-3 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 0,75 dl

    maissitärkkelystä

  • 2 rkl

    kookoshiutaleita

  • 1 prk

    mangoviipaleita säilykkeenä

Valmistusohjeet

  1. <b>Punainen kasviscurry</b> Kuumenna wokkipannu, kaada öljy pohjalle ja kuullota siellä currytahnaa miedolla lämmöllä. Sillä aikaa paloittele kuorittu sipuli, kuoritut perunat, paprika sekä pavut. Kaada ne mukaan pannulle ja lisää kalakastiketta, sokeria sekä limetinlehdet. Anna hautua muutama minuutti ja lisää maizena. Sekoita hyvin ja kaada päälle kookosmaito. Anna curryn muhia n. 15 min miedolla lämmöllä kannen alla ja taniljasokeriaarkista maku. <b>Kookoskiisseli</b> Kiehauta kattilassa maidot sekä sokerit. Lisää pieneen vesitilkkaan sekoitetut jauhot ohuena nauhana kiisselin joukkoon ja anna seoksen suurustua. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja jäähdytä kiisseli viileäksi. Nostele kiisseliä annosmaljoihin ja koristele pehmeillä mangoviipaleilla. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit