Punainen kasviscurry ja kookoskiisseli

Ainekset

Punainen kasviscurry
2 rkl
öljyä
2 rkl
punaista currytahnaa
1
iso sipuli
2
perunaa
1
punainen paprika
100 g
vihreitä neulapapuja
4
kaffirlimetin lehteä (löytyy usein kuivattuna)
2 rkl
kalakastiketta
2 tl
fariinisokeria
1 rkl
maizenaa
4 dl
kookosmaitoa
Kookoskiisseli
3 dl
kookosmaitoa
3 dl
maitoa
2-3 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
0,75 dl
maissitärkkelystä
2 rkl
kookoshiutaleita
1 prk
mangoviipaleita säilykkeenä

Valmistusohjeet

  1. Punainen kasviscurry
    Kuumenna wokkipannu, kaada öljy pohjalle ja kuullota siellä currytahnaa miedolla lämmöllä. Sillä aikaa paloittele kuorittu sipuli, kuoritut perunat, paprika sekä pavut. Kaada ne mukaan pannulle ja lisää kalakastiketta, sokeria sekä limetinlehdet. Anna hautua muutama minuutti ja lisää maizena. Sekoita hyvin ja kaada päälle kookosmaito. Anna curryn muhia n. 15 min miedolla lämmöllä kannen alla ja taniljasokeriaarkista maku.
    Kookoskiisseli
    Kiehauta kattilassa maidot sekä sokerit. Lisää pieneen vesitilkkaan sekoitetut jauhot ohuena nauhana kiisselin joukkoon ja anna seoksen suurustua. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja jäähdytä kiisseli viileäksi. Nostele kiisseliä annosmaljoihin ja koristele pehmeillä mangoviipaleilla.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää