Minestronekeitto ja rosmariini-foccacia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Minestronekeitto ja rosmariini-foccacia

17.1.2008 15:01

Ainekset

  • <b>Minestronekeitto</b>

  • 200 g

    savukinkkua

  • 2

    porkkanaa

  • 100 g

    selleriä

  • 2

    sipulia

  • 1,5 l

    lihalientä

  • 2-3 rkl

    tomaattipyreetä

  • 150 g

    spaghettia tai pieniä makaroneja

  • 100 g

    herneitä (pakaste)

  • ripaus chiliä tai cayennenpippuria

  • suolaa

  • mustapippuria

  • tilkka ruokaöljyä

  • <b>Rosmariini-focaccia</b>

  • 7,5 dl

    vettä

  • n. 15 dl

    vehnäjauhoja

  • 50 g

    hiivaa (tuore)

  • 2 rkl

    suolaa

  • 2 rkl

    sokeria

  • 1 rkl

    kuivattua oreganoa

  • 2 dl

    oliiviöljyä

  • sormisuolaa

  • tuoretta rosmariinia

Valmistusohjeet

  1. <b>Minestronekeitto</b> Paloittele kinkku, porkkana, selleri, sipuli ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljytilkassa kattilassa hetki ja lisää tomaattipyree ja savukinkku. Sekoita ja kaada lihaliemi kattilaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää spagetti ja keitä pasta kypsäksi. Lisää viimeisenä herneet. Tarkista maku ja koristele tuoreella yrtillä. <b>Rosmariini-focaccia</b> Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, hiiva, sokeri, suola ja oregano. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää kerralla noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen taikinaa hyvin vaivaten. Vaivaa tasaiseksi, mutta jätä taikina riittävän löysäksi. Voitelle uunipannu tai -vuoka oliiviöljyllä ja painele taikina siihen. Kohota n. kaksinkertaiseksi liinan alla. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja rosmariinia ja valuta päälle lopuksi oliiviöljyä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia. Valuta kypsän focaccian päälle vielä oliiviöljyä. Foccacian kuuluu olla todella rasvainen. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit