Minestronekeitto ja rosmariini-foccacia

Ainekset

Minestronekeitto
200 g
savukinkkua
2
porkkanaa
100 g
selleriä
2
sipulia
1,5 l
lihalientä
2-3 rkl
tomaattipyreetä
150 g
spaghettia tai pieniä makaroneja
100 g
herneitä (pakaste)
ripaus chiliä tai cayennenpippuria
suolaa
mustapippuria
tilkka ruokaöljyä
Rosmariini-focaccia
7,5 dl
vettä
n. 15 dl
vehnäjauhoja
50 g
hiivaa (tuore)
2 rkl
suolaa
2 rkl
sokeria
1 rkl
kuivattua oreganoa
2 dl
oliiviöljyä
sormisuolaa
tuoretta rosmariinia

Valmistusohjeet

  1. Minestronekeitto
    Paloittele kinkku, porkkana, selleri, sipuli ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljytilkassa kattilassa hetki ja lisää tomaattipyree ja savukinkku. Sekoita ja kaada lihaliemi kattilaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää spagetti ja keitä pasta kypsäksi. Lisää viimeisenä herneet. Tarkista maku ja koristele tuoreella yrtillä.
    Rosmariini-focaccia
    Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, hiiva, sokeri, suola ja oregano. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää kerralla noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen taikinaa hyvin vaivaten. Vaivaa tasaiseksi, mutta jätä taikina riittävän löysäksi. Voitelle uunipannu tai -vuoka oliiviöljyllä ja painele taikina siihen. Kohota n. kaksinkertaiseksi liinan alla. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja rosmariinia ja valuta päälle lopuksi oliiviöljyä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia. Valuta kypsän focaccian päälle vielä oliiviöljyä. Foccacian kuuluu olla todella rasvainen.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää