Lihapiirakka ja kookos-banaaniohukaiset

Ainekset

Lihapiirakka
(maidoton, viljaton, munaton, soijaton)
3
keitettyä perunaa
100 g
maidotonta margariinia
1 dl
tattarijauhoja
2 rkl
Maizena-maissitärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1
sipuli
300 g
jauhelihaa
1 dl
vettä
1 tl
fondia
1 rkl
kuivattua persiljaa
2 dl
keitettyä puuroriisiä
maidotonta margariinia voiteluun
Kookos-banaaniohukaiset
(munaton, maidoton, soijaton)
2
banaania
2 dl
vehnäjauhoja
1-2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
1 prk
kevyttä kookosmaitoa
maidotonta margariinia paistamiseen
tarjoiluun vaahterasiirappia
marjoja

Valmistusohjeet

  1. Lihapiirakka
    Keitä perunat. Kuori ja soseuta kypsät perunat perunasurvimella. Sekoita perunasurvoksen joukkoon huoneenlämpöinen maidoton
    margariini, tattarijauhot, Maizena-maissitärkkelys ja leivinjauhe. Kuori ja pilko sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu paistinpannulla. Lisää vesi, fondi ja persilja ja anna kypsyä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Sekoita puuroriisi ja jauheliha keskenään. Nypi taikina maidottomalla margariinilla voideltuun
    piirakkavuokaan. Levitä täyte piirakan päälle ja paista uunissa 225
    asteessa noin 30 minuuttia.
    Kookos-banaaniohukaiset
    Soseuta banaanit haarukalla laakeassa kulhossa. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon kookosmaito ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota jääkaapissa
    puolisen tuntia. Sulata margariini ohukaispannulla. Paista letut miedolla lämmöllä molemmin puolin. Tarjoile vaahterasiirapin ja marjojen kera.

    Reseptit: Niina Bell

Kommentit

    Näytä lisää