Wallenberginpihvi

Ainekset

Wallenberginpihvi
600 g
vasikan sisäpaistia
2 dl
kuohukermaa
3
keltuaista
4
raastettua kantitonta vaaleaa paahtoleipää
2 tl
nelimaustetta
1 tl
mustapippuria
ripaus muskottia
suolaa
voita paistamiseen
tarjoiluun herneitä tai puolukoita

Valmistusohjeet

  1. Wallenbergin pihvi
    Puhdista liha kalvoista ja jänteistä. Jauha lihamyllyssä tai pyydä kauppiastasi tekemään tämä työvaihe. Kaikkien raaka-aineiden on oltava kylmiä, kun alat sekoittaa massaa. Jos mahdollista, sekoita jääastian päällä. Sekoita liha, keltuaiset, mausteet. Lisää kermaa juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja suola. Tee neljä pulleaa pihviä ja paneroi raastetussa leivässä. Paista pihvit miedolla lämmöllä voissa rapeiksi pinnaltaan, jätä pihvi vähän punertavaksi jotta mehevyys säilyy. Tarjoile voi-perunamuhennoksen ja vihreiden herneiden kanssa.

    Resepti: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää