Reseptit

Taikinoitu poronfilee ja juurespyre

Ainekset

Taikinoitu poronfilee
800 g
poron ulkofilettä
400 g
suppilovahveroita (pakasteesta)
2
sipulia
voita paistamiseen
1 pkt (450 g)
filotaikinaa
suolaa
mustapippuria
1
muna voiteluun
Juurespyre
150 g
porkkanaa
100 g
palsternakkaa
100 g
perunaa
50 g
selleriä
25 g
voita
suolaa
0,5 tl
muskottipähkinää

Valmistusohjeet

  1. Taikinoitu poronfilee
    Suolaa ja pippuroi fileet. Anna mausteiden imeytyä lihaan. Hienonna sienet sekä sipuli ja kuullota ne pehmeiksi voinokareen kera pannussa. Jäähdytä seos. Ota fileisiin nopeasti väri pannulla tai parilassa ja siirrä sivuun. Levitä filotaikina leikkuulaudalle ja leikkaa se 4 osaan. Aseta poronfileet keskelle taikinaa ja lusikoi sienitäytettä fileen päälle. Käännä taikina tiukasti kiinni ja sulje myös sen päät. Voitele munalla ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 min. Tarjoile poro juurespyreen kera.
    Juurespyre
    Kuori ja keitä kypsiksi kaikki juurekset suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää voi. Soseuta hienoksi ja lusikoi lautaselle poron viereen.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää