Cannelonit

Jauhelihalla ja pinaatilla täytetyt cannelonit hautuvat kypsiksi tomaattikastikkeessa.

Ainekset

Canneloni-täyte:
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
ruokaöljyä
400 g
jauhelihaa
200 g
pinaattia (pakaste)
yrttimausteseosta
mustapippuria
suolaa
3-4
cannelonia/henkilö
Tomaattikastike:
1 prk
tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
kuivattuja yrttejä esim. basilikaa, oreganoa ja persiljaa
pari tippaa tabascoa
suolaa
1 rkl
sokeria
Vuoan pinnalle:
raastettua juustoa

Valmistusohjeet

  1. Canneloni-täyte
    Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää sulaneet pinaatit ja mausta. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 20 minuttia.

    Anna täytteen jäähtyä ja täytä pursotinpussi kastikkeella. Pursota täytettä cannelonien sisään ja nosta ne voideltuun reunalliseen uunivuokaan. Kaada tomaattikastiketta cannelonien päälle ja ripottele pinnalle vielä runsaasti juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  2. Tomaattikastike
    Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehua kannen alla hiljalleen ainakin puoli tuntia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Kaada kastike cannelonien päälle.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää