Lohiburgerit ja laskiaispulla

Valmista burgerin väliin vaihteeksi lohipihvi. Herkuttele lopuksi omenaisella laskiaispullalla.

Ainekset

Lohipihvit
800 g
ruodotonta ja nahatonta lohta
5-6
kevätsipulinvartta
1 dl
hienonnettua tilliä
suolaa
ruokaöljyä paistamiseen
4
isoa sämpylää
Punajuurilisuke ja kastike
2
punajuurta raastettuna
1
omena raastettuna
2 rkl
punaviinietikkaa
ruokaöljyä kuullotukseen
Kastike
1 prk
kermaviiliä
100 g
sinihomejuustoa
Omenainen laskiaispulla
1 iso
voisilmäpulla per syöjä
2 dl
omenahilloa
ripaus vaniljaa ja kanelia
250 g
mascarponejuustoa
3 rkl
vaahterasiirappia

Valmistusohjeet

  1. Lohipihvit
    Hienonna lohi tahnaksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulinvarret, hienonnettu tilli ja suola.Tee taikinasta pihvejä. Kuumenna parila tai pannu ja paista pihvit öljyssä juuri ja juuri kypsiksi.

    Leikkaa sämpylät kahtia ja paahda molemmat puolet ruskeiksi pannulla tai uunissa. Kokoa burgerit niin, että laitat sämpylän pohjalle sinihomejuustokastiketta, lohipihvin ja punajuurilisuketta. Voit lisäillä vielä maun mukaan salaattia tai muita kasviksia. Nautiskele!
  2. Punajuurilisuke ja kastike
    Kuumenna pannulla öljyä ja lisää punajuuriraaste ja omenaraaste. Kuullottele niitä pannulla kunnes punajuuri on pehmennyt. Mausta sokerilla ja etikalla. Tarjoile burgerin kanssa. Valmista kastike sekoittamalla ainekset.
  3. Omenainen laskiaispulla
    Avaa pullat leikkaamalla ne halki. Sekoita omenahillon joukkoon vaniljaa ja kanelia ripaus. Mausta mascarponejuusto vaahterasiirapilla. Täytä pullat ja nautiskele!

Kommentit

    Näytä lisää