Lohiburgerit ja laskiaispulla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohiburgerit ja laskiaispulla

Valmista burgerin väliin vaihteeksi lohipihvi. Herkuttele lopuksi omenaisella laskiaispullalla.

25.1.2008 8:56

Ainekset

  • <b>Lohipihvit</b>

  • 800 g

    ruodotonta ja nahatonta lohta

  • 5-6

    kevätsipulinvartta

  • 1 dl

    hienonnettua tilliä

  • suolaa

  • ruokaöljyä paistamiseen

  • 4

    isoa sämpylää

  • <b>Punajuurilisuke ja kastike</b>

  • 2

    punajuurta raastettuna

  • 1

    omena raastettuna

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • ruokaöljyä kuullotukseen

  • <b>Kastike</b>

  • 1 prk

    kermaviiliä

  • 100 g

    sinihomejuustoa

  • <b>Omenainen laskiaispulla</b>

  • 1 iso

    voisilmäpulla per syöjä

  • 2 dl

    omenahilloa

  • ripaus vaniljaa ja kanelia

  • 250 g

    mascarponejuustoa

  • 3 rkl

    vaahterasiirappia

Valmistusohjeet

  1. <b>Lohipihvit</b> Hienonna lohi tahnaksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulinvarret, hienonnettu tilli ja suola.Tee taikinasta pihvejä. Kuumenna parila tai pannu ja paista pihvit öljyssä juuri ja juuri kypsiksi. Leikkaa sämpylät kahtia ja paahda molemmat puolet ruskeiksi pannulla tai uunissa. Kokoa burgerit niin, että laitat sämpylän pohjalle sinihomejuustokastiketta, lohipihvin ja punajuurilisuketta. Voit lisäillä vielä maun mukaan salaattia tai muita kasviksia. Nautiskele!

  2. <b>Punajuurilisuke ja kastike</b> Kuumenna pannulla öljyä ja lisää punajuuriraaste ja omenaraaste. Kuullottele niitä pannulla kunnes punajuuri on pehmennyt. Mausta sokerilla ja etikalla. Tarjoile burgerin kanssa. Valmista kastike sekoittamalla ainekset.

  3. <b>Omenainen laskiaispulla</b> Avaa pullat leikkaamalla ne halki. Sekoita omenahillon joukkoon vaniljaa ja kanelia ripaus. Mausta mascarponejuusto vaahterasiirapilla. Täytä pullat ja nautiskele!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit