Runeberginkakku

Ainekset

Runeberginkakku
250 g
voita
3 dl
sokeria
4
munaa
3 dl
piparkakunmuruja
2 dl
kuorellisia manteleita rouhittuna
2 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
muutama tippa karvasmanteliöljyä
1 dl
piimää
kostutukseen omenamehua ja punssia
päälle hilloa
Valkosuklaavaahto
3 rkl
voita
100 g
valkosuklaata
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Runeberginkakku
    Voitele ja jauhota torttuvuoka hyvin. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Riko piparkakut kaulimella murskaten muovipussissa tai monitoimikoneessa. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita keskenään piparkakunmurut, rouhitut mantelit, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Sekoita sinne lopuksi karvasmanteliöljy ja piimä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita kakun pinta. Kypsennä kakkua uunin alaosassa tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla.
    Ota kakku uunista, jäähdytä hiukan ja irrota vuoasta. Halkaise kakku ja kostuta se. Lisää hilloa kakun sisään ja koristele pinta kermavaahto-tuorejuustolla.
    Valkosuklaavaahto
    Kuumenna vesihauteessa voi ja suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Sekoita kaikki ainekset ja laita seos pursotinpussiin ja koristele kakku.

    Resepti: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää