Sienilasagne

Sienilasagne on kotiruokaa parhaimmillaan.

Ainekset

Sienilasagne
1 pkt
lasagnelevyjä
300 g
herkkusieniä tai metsäsieniä
2
sipulia
loraus ruokaöljyä
60 g
voita
60 g
vehnäjauhoja
1 l
maitoa
mustapippuria
muskottipähkinää
1
kesäkurpitsa
2
paprikaa
3
tomaattia
100 g
aurinkokuivattuja tomaatteja
suolaa
pippuria
2 tl
kuivattua basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Sienilasagne
    Valmista ensin sienikastike. Hienonna sienet pieniksi paloiksi sekä kuutioi sipuli. Kuullota niitä pannulla kuumassa öljyssä hetki. Siirrä pannu sivuun ja anna paistoksen jäähtyä hetki.
  2. Sillä aikaa sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä muutaman minuutin ajan ja lisää maito hyvin sekoittaen. Lisää suola, mustapippuri sekä muskottipähkinä. Anna kastikkeen suurustua hiljaisella lämmöllä n. 5 min ajan ja lisää lopuksi sienipaistos maitokastikkeen joukkoon.
  3. Siivuta pesty kesäkurpitsa sekä paprikat ja kuullota niitä hetki pannulla. Sekoita kulhossa edelliset sekä siivutetut tomaatit. Mausta ne hyvin suolalla, pippurilla ja basilikalla.
  4. Kaada kastiketta uunivuoan pohjalle ja lado päälle lasagnelevyjä. Levitä niiden päälle vuorostaan kasviksia, joiden päälle kastiketta. Jatka kerrosten tekoa samalla tavalla, kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty. Kypsennä lasagne uunissa 200 asteessa 45 min ajan.

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää