Maa-artisokkakeittoa ja -chipsejä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maa-artisokkakeittoa ja -chipsejä

Maa-artisokkakeitto maistuu ihanan kermaiselle.

1.2.2008 11:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min

Ainekset

  • <b>Maa-artisokkakeitto</b>

  • 500 g

    maa-artisokkaa kuorittuna

  • 1

    sipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • loraus ruokaöljyä

  • 5 dl

    mietoa kanalientä

  • 3 dl

    kuohukermaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • <b>Maa-artisokkachipsit</b>

  • 2

    maa-artisokkaa kuorittuina

  • 3 dl

    rypsiöljyä

  • 1 tl

    sormisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Paloittele kuoritut maa-artisokat pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota maa-artisokkia ja sipuleita pitkään kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää mausteet sekä kanaliemi ja keitä kunnes maa-artisokka on aivan pehmeä. Lisää kerma ja anna kiehua vielä hiljalleen 5 min ajan.

  2. Kaada keitto blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Halutessasi voit vielä siivilöidä keiton, jolloin saat siitä tasaisen samenttista. Kaada valmis keitto lautaselle ja koristele se maa-artisokkachipseillä.

  3. Leikkaa kuorittu maa-artisokka ohuen ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna rasva kattilassa 170-asteiseksi. Ripottele viipaleita rasvaan ja anna niiden paistua hetken aikaa, jolloin ne muuttuvat kauniin ruskeiksi.

  4. Nosta ne reikäkauhalla talouspaperin tai liinan päälle, että ylimääräinen rasva valuu pois. Ripottele kuumien chipsien päälle suolaa. Anna jäähtyä hetki ja nostele kuuman keiton pinnalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit