Seesamipossu ja avokadosalaatti

Seesamipossun lisukkeeksi valmistetaan rucola-avokadosalaattia.

Ainekset

Seesamipossu
n. 700 g
porsaan sisäfileetä
0,5 dl
seesamiöljyä
4 rkl
soijakastiketta
2
limetin mehu ja yhden raastettu kuori
2 tl
chilitahnaa
suolaa
0,5 dl
seesaminsiemeniä
varrastikkuja
Avokadosalaatti
4
avokadoa
sitruunan mehua
rucolaa
2
punasipulia
oliiviöljyä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Seesamipossu
    Paloittele porsaanfilee suupalan kokoisiksi paloiksi, jotta saat ne kätevästi vartaaseen. Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään seesaminsiemeniä lukuunottamatta. Nosta porsaanfileepalat marinadiin ja anna marinoitua pari tuntia.

    Pujottele lihapalat vartaisiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min. Kun otat vartaat uunista, pyörittele ne seesaminsiemenissä ja tarjoile salaatin kanssa.
  2. Avokadosalaatti
    Kuori ja kuutioi avokadot. Purista päälle sitruunamehua. Revi rucolasalaattia astiaan ja nosta avokadot salaatin joukkoon. Siivuta joukkoon vielä punasipulia ja ripottele päälle suolaa ja pirskottele öljyä.

    Resepti: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää