Reseptit

Karpaloinen hirvipata ja kookospannukakku

Ainekset

Karpaloinen hirvipata
700 g
hirvenpaistilihaa tai muuta riistaa
2
punasipulia
2
porkkanaa
2
lanttua
voita
0,5 tl
kanelia
0,5 tl
neilikkaa
2 dl
kuivattuja karpaloita
5-7 dl
lihalientä
suolaa
Kookospannukakku
5 dl
kookosmaitoa
2 dl
kermaa
4
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
ripaus suolaa
vaniljaesanssia tai vaniljaa
tarjolle marjoja ja jäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Karpaloinen hirvipata
    Leikka paistiliha sopiviksi kuutioiksi. Paista niihin väri nopeasti pannulla ja nosta sivuun. Kuutioi vihannekset ja paista niitä hetken aikaa padassa kuumassa voissa. Lisää lihapalat ja mausteet. Paista hetken aikaa. Lisää karpalot ja lihaliemi. Nosta pata 175 asteiseen uuniin pariksi tunniksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoile perunasoseen kanssa.
    Kookospannukakku
    Sekoita ainekset keskenään ja kaada uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile marjojen ja jäätelön kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää