Vadelma-lakritsi-charlotte russe

Charlotte russe täytetään lakritsaisella rahkalla.

Ainekset

Torttupohja
3
munaa
1 dl
sokeria
1,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Tortun täyte
1 dl
vadelmahilloa
1 dl
lakritsikastiketta
Täyte
3
liivatelehteä
2 dl
kuohukermaa vaahdotettuna
0,25 dl
sokeria
1 dl
lakritsikastiketta
250 g
vaniljalla maustettua rahkaa
100 g
lakritsinpaloja

Valmistusohjeet

  1. Torttupohja
    Vaahdota munat sekä sokeri kulhossa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi. Sekoita varovasti. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
  2. Tortun täyte
    Levitä täytteet torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi ja leikkaa se n. 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi Valmista torttu jo päivää aikaisemmin jääkaappiin odottamaan.
  3. Täyte
    Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Sekoita sokerilla maustettu kerma vaahdoksi. Kuumenna lakritsikastike kuumaksi ja lisää puristellut liivatelehdet joukkoon. Älä keitä.

    Kaada kastikeaines rahkaan ja sekoita hyvin. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto ja pienet lakupalat varovaisesti yhdistäen. Kääntele vaahto kuohkeasti sekaisin.
  4. Vuoraa kulho tai vuoka ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.

    Resepti: Alex Nurmi
    - Resepti on muokattu sivuilta www.myllynparas.fi

Kommentit

    Näytä lisää