Italialaiset pikkulihapullat ja spaghettia

Italialaiset pikkulihapullat tarjotaan tomaattikastikkeessa.

21.2.2008 20:44

Ainekset

  • <b>Lihapullat:</b>

  • 2

    siivua vaaleaa leipää

  • vettä

  • 1

    keltasipuli

  • 1-2

    valkosipulin kynttä

  • 2

    munaa

  • 50 g

    aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 0,5 dl

    basilikan lehtiä

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 0,5 dl

    parmesaaniraastetta

  • 400 g

    paistijauhelihaa

  • ripaus chiliä

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • <b>Tomaattikastike:</b>

  • 1 prk

    paseerattua tomaattia

  • 1 prk

    tomaattimurskaa

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 0,5 dl

    basilikan lehtiä

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 2 tl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. <b>Lihapullat</b> Leikkaa hiiva- tai vuokaleivästä tai muusta vastaavasta kantit pois ja jauha leivät tehosekoittimessa hienoksi. Lisää tilkka vettä ja anna liota. Purista pehmenneestä leivästä liika vesi pois. Silpua sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit oikein pieneksi silpuksi. Laita sekoitusastiaan ja lisää munat, sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Silppua basilika hienoksi ja raasta parmesaani. Sekoita ne ja öljy massaan. Lisää jauheliha ja mausteet. Astiassa pitäisi nyt olla tiukka taikina. Pyöritä pieniä sormenpään kokoisia lihapullia. Paista pallerot kuumalla pannulla pikaisesti niin, etteivät ne kypsy sisältä.

  2. <b>Tomaattikastike</b> Laita tomaattimurska ja paseerattu tomaatti kattilaan muhimaan murskatun valkosipulin ja basilikasilpun kera. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Keitä spagetti. Kuumenna kastike ja lisää siihen lihapullat. Anna kiehahtaa. Annostele lautasille spaghettia ja kastiketta ja raasta päälle parmesania. Tuore basilika tuo päälle kaunista väriä. Reseptit: Antti Vahtera

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit