Italialaiset pikkulihapullat ja spaghettia

Italialaiset pikkulihapullat tarjotaan tomaattikastikkeessa.

Ainekset

Lihapullat:
2
siivua vaaleaa leipää
vettä
1
keltasipuli
1-2
valkosipulin kynttä
2
munaa
50 g
aurinkokuivattuja tomaatteja
0,5 dl
basilikan lehtiä
0,5 dl
oliiviöljyä
0,5 dl
parmesaaniraastetta
400 g
paistijauhelihaa
ripaus chiliä
suolaa
mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
1 prk
paseerattua tomaattia
1 prk
tomaattimurskaa
1
valkosipulin kynsi
0,5 dl
basilikan lehtiä
suolaa
mustapippuria myllystä
2 tl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Lihapullat
    Leikkaa hiiva- tai vuokaleivästä tai muusta vastaavasta kantit pois ja jauha leivät tehosekoittimessa hienoksi. Lisää tilkka vettä ja anna liota. Purista pehmenneestä leivästä liika vesi pois.

    Silpua sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit oikein pieneksi silpuksi. Laita sekoitusastiaan ja lisää munat, sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Silppua basilika hienoksi ja raasta parmesaani. Sekoita ne ja öljy massaan. Lisää jauheliha ja mausteet. Astiassa pitäisi nyt olla tiukka taikina.

    Pyöritä pieniä sormenpään kokoisia lihapullia. Paista pallerot kuumalla pannulla pikaisesti niin, etteivät ne kypsy sisältä.
  2. Tomaattikastike
    Laita tomaattimurska ja paseerattu tomaatti kattilaan muhimaan murskatun valkosipulin ja basilikasilpun kera. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

    Keitä spagetti. Kuumenna kastike ja lisää siihen lihapullat. Anna kiehahtaa. Annostele lautasille spaghettia ja kastiketta ja raasta päälle parmesania. Tuore basilika tuo päälle kaunista väriä.

    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää