Omenablinit

Ainekset

Omenablinit
5 dl
täysmaitoa
25 g
hiivaa
2,5 dl
ohra- tai tattarijauhoja
2 dl
hiivaleipäjauhoja
1 tl
suolaa
1 dl
sokeritonta omenasosetta
2
keltuaista
2
valkuaista
1-2 rkl
calvadosta
voita paistamiseen
(tarjoiluun omenahilloa ja kermavaahtoa)
Savuporotäyte
150 g
savuporoleikkelettä pieninä kuutioina

1 dl
ranskankermaa
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 tl
kirveliä
1-2 tl
rouhittua rosepippuria

Valmistusohjeet

  1. Omenablinit
    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.Lisää jauhot joukkoon pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja anna seistä lämpimässä paikassa noin 3-5 tuntia. Lisää juureen suola ja omenasose. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi calvados. Paista taikinasta paksuhkoja blinejä. Tarjoa lämpiminä joko
    omenahillon ja kermavaahdon kanssa tai savuporotäytteen kera.
    Savuporotäyte
    Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Tarjoile blinien kanssa.

    Reseptit: Aija Huovila, Ruuhijärvi

Kommentit

    Näytä lisää