Foliossa kypsennettyjä ahvenfileitä ja metsäsienikastiketta

Ahven paistuu uunissa meheväksi sienimuhennoksen kanssa.

Ainekset

Foliossa kypsennettyjä ahvenfileitä ja sienikastike
1 kg
ahvenfileitä
200 g
metsäsieniä
1
keltasipuli
2 dl
kermaa
2-3 rkl
vehnäjauhoja
0,5 kg
perunoita
200 g
porkkanoita
suolaa
pippuria
tilliä
lisäksi foliota

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensiksi sienimuhennos. Hienonna sienet sekä sipuli ja paista niitä pannulla hetken aikaa. Lisää mausteet sekä jauhot ripotellen joukkoon ja anna niiden kypsyä hetki. Kaada lopuksi kerma ja anna seoksen suurustua 5 minuuttia. Tarkista maku ja anna muhennoksen jäähtyä.
  2. Kuori perunat sekä porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä hetki pannulla ja mausta suolalla ja tillillä. Leikkaa foliosta 4 kpl A4 kokoisia arkkeja ja levitä juuresviipaleet jokaisen arkin keskelle.
  3. Nosta ahvenfileitä juuresten päälle ja mausta kevyesti suolalla. Lusikoi sienimuhennosta kalan päälle ja nosta lopuksi muutama filee vielä pinnalle. Sulje paketti tiukasti kiinni ja kypsennä joko uunissa 200 asteessa 20 minuuttia tai ulkotulella.

Kommentit

    Näytä lisää