Jokirapupasta ja suklaafondantti

Ainekset

Jokirapupasta
1 nippu
kevätsipulia
voita
4 dl
kuohukermaa
1,5 dl
kuivaa valkoviiniä
pieni ripaus sahramia
2 rkl
sitruunan mehua
400 g
jokirapuja
sormisuolaa, halutessasi suurusta kastike suurusteella
tarjolle tuorepastaa esim. barbina
Suklaafondantti
(gluteeniton)
200 g
tummaa suklaata
80 g
voita
4
keltuaista
4
valkuaista
90 g
sokeria
65 g
mantelijauhetta
55 g
riisijauhoja

Valmistusohjeet

  1. Jokirapupasta
    Hienonna kevätsipulit. Kuullota niitä pienessä määrää voita. Lisää kuohukerma, viini, pieni ripaus sahramia ja sitruunan mehua. Anna kiehahtaa. Lisää jokiravut ja kuumenna kastike nopeasti. Lisää suolaa makusi mukaan. Tarjoile tuorepastan kanssa.

    Resepti: Sanna Miettunen

    Suklaafondantti
    Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset hyvin sekoittaen suklaaseen. Lisää jauhot ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Jaa massa annosvuokiin ja laita jääkaappiin n. tunniksi. Paista 180 asteessa n. 8 minuuttia.

    Resepti: Marko Hirvonen

Kommentit

    Näytä lisää