Reseptit
Jokirapupasta ja suklaafondantti

Jokirapupasta ja suklaafondantti
Ainekset
- Jokirapupasta
- 1 nippu
- kevätsipulia
- voita
- 4 dl
- kuohukermaa
- 1,5 dl
- kuivaa valkoviiniä
- pieni ripaus sahramia
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- 400 g
- jokirapuja
- sormisuolaa, halutessasi suurusta kastike suurusteella
- tarjolle tuorepastaa esim. barbina
- Suklaafondantti
- (gluteeniton)
- 200 g
- tummaa suklaata
- 80 g
- voita
- 4
- keltuaista
- 4
- valkuaista
- 90 g
- sokeria
- 65 g
- mantelijauhetta
- 55 g
- riisijauhoja
Valmistusohjeet
- Jokirapupasta
Hienonna kevätsipulit. Kuullota niitä pienessä määrää voita. Lisää kuohukerma, viini, pieni ripaus sahramia ja sitruunan mehua. Anna kiehahtaa. Lisää jokiravut ja kuumenna kastike nopeasti. Lisää suolaa makusi mukaan. Tarjoile tuorepastan kanssa.
Resepti: Sanna Miettunen
Suklaafondantti
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset hyvin sekoittaen suklaaseen. Lisää jauhot ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Jaa massa annosvuokiin ja laita jääkaappiin n. tunniksi. Paista 180 asteessa n. 8 minuuttia.
Resepti: Marko Hirvonen
Kommentit
Näytä lisää