Lohikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohikeitto

Lohikeitosta tulee vielä parempaa, jos keität liemen itse.

26.2.2008 11:52

Ainekset

  • <b>Lohikeitto</b>

  • 500 g

    lohifileetä

  • 500 g

    kalanperkeitä (kuha, ahven...)

  • 1 l

    vettä

  • 5-8

    valkopippuria

  • suolaa

  • 1

    sipuli

  • 5-8

    isoa yleisperunaa

  • 1

    pieni porkkana

  • 1 dl

    kermaa

  • 25 g

    voita

  • 0,5 pnt

    tilliä

  • mustapippuria myllystä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Tee liemi. Laita perkeet kattilaan ja huuhtele ne raikkaassa vedessä. Kaada vesi pois. Laske kattilaan vettä niin, että perkeet reilusti peittyvät. Anna veden kiehahtaa. Kuori vaahto pois, lisää mausteet, ja vähän pienennetty sipuli sekä porkkana.

  2. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä, peitä kattilan pinta tiukasti kelmulla ja anna liemen jäähtyä. Perkeiden laskeuduttua pohjalle, siivilöi kirkas liemi.

  3. Silppua sipuli ja viipaloi perunat pitkittäin veneenmallisiksi. Kuullota sipulit ja perunat kattilassa vähässä voissa. Kaada kalaliemi päälle ja anna perunoiden kiehua hiljalleen kypsiksi.

  4. Poista lohifileestä nahka, ylimääräinen rasva sekä kylkipiikit. Leikkaa kala 2-3 cm kuutioiksi. Lisää kalat, kerma ja voi liemeen. Kuumenna kiehumispisteeseen (Älä keitä!). Lisää silputtu tilli, mustapippuria ja tarkista suola. Resepti: Antti Vahtera

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit