Reseptit
Punajuuripaistos ja juustoleivät

Punajuuripaistos ja juustoleivät
Ainekset
- Punajuuripaistos
- 2,5 dl
- riisi-ohra seosta (ei kypsennetty)
- 3 dl
- raastettua punajuurta
- 2
- sipulia
- 2
- vihreää omenaa raastettuna
- 4
- valkosipulinkynttä
- öljyä
- 200 g
- sinihomejuustoa
- 7 dl
- maitoa
- 2
- munaa
- ripaus suolaa
- Juustoleivät
- 4
- ruisleipää (esim. Reissumies)
- 100 g
- voita
- 4
- valkosipulinkynttä
- 2 dl
- raastettua emmentaljuustoa
Valmistusohjeet
- Punajuuripaistos
Raasta punajuuret, silppua sipulit, raasta omenat ja hienonna valkosipulit. Kuullota näitä kaikkia raaka-aineita hetken aikaa pannulla pienessä määrässä kuumaa öljyä. Sekoita joukkoon riisi-ohraseos ja kaada koko seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita murustettu sinihomejuusto maidon joukkoon ja lisää vielä kaksi kananmunaa joista rakenne on rikottu. Voit maustaa muna-maidon halutessasi vielä ripauksella suolaa. Kaada seos uunivuokaan. Paista vuokaa 200 asteessa tunti.
Juustoleivät
Hienonna valkosipuli pehmeän voin joukkoon. Lisää juustoraaste ja levitä tahna leivän päälle. Nosta kansi kiinni ja nosta uuniin punajuuripaistoksen kanssa 5-10 minuutiksi.
Reseptit: Sanna Miettunen
Kommentit
Näytä lisää