Punajuuripaistos ja juustoleivät

Ainekset

Punajuuripaistos
2,5 dl
riisi-ohra seosta (ei kypsennetty)
3 dl
raastettua punajuurta
2
sipulia
2
vihreää omenaa raastettuna
4
valkosipulinkynttä
öljyä
200 g
sinihomejuustoa
7 dl
maitoa
2
munaa
ripaus suolaa
Juustoleivät
4
ruisleipää (esim. Reissumies)
100 g
voita
4
valkosipulinkynttä
2 dl
raastettua emmentaljuustoa

Valmistusohjeet

  1. Punajuuripaistos
    Raasta punajuuret, silppua sipulit, raasta omenat ja hienonna valkosipulit. Kuullota näitä kaikkia raaka-aineita hetken aikaa pannulla pienessä määrässä kuumaa öljyä. Sekoita joukkoon riisi-ohraseos ja kaada koko seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita murustettu sinihomejuusto maidon joukkoon ja lisää vielä kaksi kananmunaa joista rakenne on rikottu. Voit maustaa muna-maidon halutessasi vielä ripauksella suolaa. Kaada seos uunivuokaan. Paista vuokaa 200 asteessa tunti.
    Juustoleivät
    Hienonna valkosipuli pehmeän voin joukkoon. Lisää juustoraaste ja levitä tahna leivän päälle. Nosta kansi kiinni ja nosta uuniin punajuuripaistoksen kanssa 5-10 minuutiksi.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää