Mausteinen tomaattikeitto

Tämä tomaattikeitto maustetaan aasialaisittain.
  • 50 min

Ainekset

10
tomaattia
2
punasipulia
2
paprikaa
suolaa
sokeria
1 rkl
jeeraa eli juustokuminaa
1 tl
kardemummaa
1 rkl
korianterinsiemeniä
3
kokonaista mustapippuria
1
tähtianis
1 l
kasvislientä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaiset tomaatit ja nosta ne uunivuokaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne muutamaan osaan. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa se suikaleiksi.
  2. Nosta sipulit ja paprikat myös uunivuokaan. Ripottele kasvisten päälle hieman suolaa ja sokeria. Paahda niitä kuumassa uunissa noin 10-15 minuuttia.
  3. Murskaa mausteet huhmareessa hienoksi. Paahda hienonnettuja mausteita hetki kattilassa. Lisää paahdetut vihannekset ja kasvisliemi. Anna kiehua noin 15-20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla.

    Resepti: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää