Paahdettua, savustettua lohta ja kapriskastiketta

Savustettu lohi maistuu mahtavalta kapriskastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

Savulohi
600 g
suomustettua lohifileetä
2 rkl
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa
+ savustuspussi
Kapriskastike
1 dl
kermaviiliä
1 dl
smetanaa
0,5 dl
majoneesia
kahden sitruunan mehu
0,5 dl
kapriksia
1 rkl
Dijon-sinappia
1 dl
tillisilppua
mustapippuria myllystä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Savulohi
    Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja suolalla.

    Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten. Käännä palat hetkeksi toisinpäin.

    Nosta lohipalat savustuspussiin ja sulje pussin suu huolellisesti. Nosta pussi 250-asteiseen uuniin ja anna savustua 15 minuuttia. Pussia avatessa, varo sisältä tulevaa kuumaa höyryä. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
  2. Kapriskastike
    Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

Kommentit

    Näytä lisää