Kalkkunarullat ja hasselbackan perunat yrttivoissa

Ainekset

Kalkkunarullat
4
kalkkunan fileetä
1 pkt
pippurituorejuustoa
1
purjosipuli
150 g
siitakesieniä
8
siivua pekonia
25 g
voita
suolaa
timjamia
Hasselbackan perunat yrttivoissa
8
keskikokoista perunaa
2 tl
suolaa
1 tl
muskottipähkinää
50 g
voita
hienonnettuja yrttejä esim.
timjamia, rosmariinia, rakuunaa,
salviaa

Valmistusohjeet

  1. Kalkkunarullat
    Hienonna purjosipuli sekä sienet ja kuullota pannulla voin kanssa.
    Mausta suolalla sekä timjamilla ja anna seoksen jäähtyä hetki.
    Leikkaa fileeseen viilto melkeen läpi, kuitenkin niin että filee ei mene kahtia. Näin helpotat nuijimista. Nuiji fileet ohuikisi ja ripottele suolaa lihalle. Levitä
    1-2 rkl tuorejuustoa jokaisen fileen pintaan ja lusikoi jäähtynyt
    täyte lopuksi päälle. Kääri file tiukalle rullalle ja vuoraa se
    pekonisiivuilla. Kääri filerullat lopuksi tuorekelmuun hyvin
    tiukasti ja kypsennä vesihauteessa n. 10-15 min ajan. Nosta kypsyneet
    kalkkunarullat pois vedestä ja anna vetäytyä hetki huoneen
    lämmössä. Poista kelmut ja paista lopuksi panulla rullia muutaman
    min ajan, jotta saat pekonista rapean. Tarjoile hasselbackan
    perunoiden kanssa.
    Hasselbackan perunat yrttivoissa
    Kuori perunat ja leikkaa viiltoja vieri viereen niin, että viipaleet
    jäävät alaosastaan toisiinsa kiinni. Ripottele suola ja muskotti
    perunan päälle ja laita pinnalle vielä nokare voita. Nosta perunat
    uunivuokaan ja kypsennä uunissa 200c 30 min ajan. Sulata loput voit
    kattilassa, lisää joukkoon kypsät perunat sekä yrtit ja anna
    paahtua muutaman minuutin ajan. Tarjoile kalkkunan kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää