Kalkkunarullat ja hasselbackan perunat yrttivoissa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kalkkunarullat ja hasselbackan perunat yrttivoissa

10.3.2008 9:32

Ainekset

  • <b>Kalkkunarullat</b>

  • 4

    kalkkunan fileetä

  • 1 pkt

    pippurituorejuustoa

  • 1

    purjosipuli

  • 150 g

    siitakesieniä

  • 8

    siivua pekonia

  • 25 g

    voita

  • suolaa

  • timjamia

  • <b>Hasselbackan perunat yrttivoissa</b>

  • 8

    keskikokoista perunaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 tl

    muskottipähkinää

  • 50 g

    voita

  • hienonnettuja yrttejä esim.

  • timjamia, rosmariinia, rakuunaa,

  • salviaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Kalkkunarullat</b> Hienonna purjosipuli sekä sienet ja kuullota pannulla voin kanssa. Mausta suolalla sekä timjamilla ja anna seoksen jäähtyä hetki. Leikkaa fileeseen viilto melkeen läpi, kuitenkin niin että filee ei mene kahtia. Näin helpotat nuijimista. Nuiji fileet ohuikisi ja ripottele suolaa lihalle. Levitä 1-2 rkl tuorejuustoa jokaisen fileen pintaan ja lusikoi jäähtynyt täyte lopuksi päälle. Kääri file tiukalle rullalle ja vuoraa se pekonisiivuilla. Kääri filerullat lopuksi tuorekelmuun hyvin tiukasti ja kypsennä vesihauteessa n. 10-15 min ajan. Nosta kypsyneet kalkkunarullat pois vedestä ja anna vetäytyä hetki huoneen lämmössä. Poista kelmut ja paista lopuksi panulla rullia muutaman min ajan, jotta saat pekonista rapean. Tarjoile hasselbackan perunoiden kanssa. <b>Hasselbackan perunat yrttivoissa</b> Kuori perunat ja leikkaa viiltoja vieri viereen niin, että viipaleet jäävät alaosastaan toisiinsa kiinni. Ripottele suola ja muskotti perunan päälle ja laita pinnalle vielä nokare voita. Nosta perunat uunivuokaan ja kypsennä uunissa 200c 30 min ajan. Sulata loput voit kattilassa, lisää joukkoon kypsät perunat sekä yrtit ja anna paahtua muutaman minuutin ajan. Tarjoile kalkkunan kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit